Kuchnia Polska (Culinária da Polônia)

guinness breadguinness breadpreparing pear tartwinter soupToday's dinnerHealthy sandwich
Oven baked ham hogsummertimepastasernikcheeseburgerpreparining croissants
Homemade pound cake with apples and raisinsapple cakePoland themed dinner : mushrooms in sour creamscrambled eggs with parsleypreparing lavender biscuitssmashed potatoes, butter & pepper
yeast cakesunday pound cakePoland themed dinner for 16Poland themed dinner : KrokietyPoland themed dinner : white bread rollsPoland themed dinner : pierogi's

Participe do grupo e mande suas fotografias! Ajude a preservar as tradições polonesas!

Um comentário:

Anônimo disse...

Livro de receitas polonesas:
Dziczyzna i inne dary lasu. Gottfried Vauk, Lutz Behrendt, Jens Stumpf Okładka: twarda
Tradycyjne receptury wyrobu kiełbas i wędlin
Wędliny – wędzonki, szynki, kiełbasy z wieprzowiny, wołowiny, dziczyzny i drobiu Franz Siegfried Wagner
Ryby - wędzenie, grillowanie, marynowanie Wolfgang Hauer
Kiełbasy własnego wyrobu, Bernhard Gahm
Książka " Domowa spiżarnia". Ilość stron: 272 Rok wydania: 2010 Autor: Katarzyna Nowakowska, Anna Wójcik, Teresa Kościk Oprawa: Twarda
Tradycyjny smak. Sery, masło, jogurt, kefir Lotte Hanreich, Edith Zeltner

Postar um comentário